Hlavní obsah

Pohotoví policisté zabránili sebevraždě

Právo, pch

Díky pohotovosti policistů neskončilo drama z pátečního odpoledne smrtí mladé ženy. Ta se totiž rozhodla kvůli vztahovým problémům ukončit život skokem ze železničního mostu v Jihlavě.

BEZ KOMENTÁŘE: Pohotoví policisté zabránili sebevražděVideo: Novinky

 
Článek

Na podivnou postavu, která se pohybovala v oblasti viaduktu, upozornil policejní centrálu jeden z občanů města. „Když policisté dorazili na trať, přijížděl k mostu vlak. Policisté strojvedoucího gesty upozornili na nebezpečí a ten jízdu značně zpomalil, takže vlak mladou ženu bezpečně minul,“ popsala situaci policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Dvacetiletá žena byla zjevně ve velmi špatném psychickém stavu a reagovala velmi podrážděně. Křičela, že z mostu skočí, stála přitom za zábradlím na okraji mostu. Krizové komunikace se tak ujal jeden z policistů, jeho kolega se stáhnul do pozadí a situaci jistil.

Přibližně v polovině mostu se policistovi přece jen podařilo s nešťastnicí navázat hovor a dostat se do její blízkosti. Pak už jen využil okamžiku, kdy žena nebyla zcela soustředěná, rychle ji chytil a společně s pohotovým kolegou ji přetáhli přes zábradlí a dostali do bezpečí. Zoufalou ženu si převzali do péče zdravotníci.

Reklama

Výběr článků

Načítám