Hlavní obsah

Kramný zůstává ve vazbě, soud zamítl jeho stížnost

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Okresní soud v Karviné v pondělí odmítl vyhovět žádosti Petra Kramného, který je obviněn z vraždy manželky a dcery během rodinné dovolené v Egyptě. Rozhodl, že zůstane ve vazbě. Muž tak bude i nadále čekat na proces za zdmi vazební věznice v Ostravě.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Kramný

Článek

Žádost o propuštění z vazby podala Kramného advokátka Jana Rejžková. Muž je ve vazbě kvůli tomu, aby nemohl uprchnout. Podle advokátky tento důvod není na místě. Soud ale nesouhlasí a rozhodl, že ve vazbě zůstane.

Rejžková doplnila, že před časem podala i návrh na zastavení trestního stíhání. "V těchto dnech jej státní zástupce zamítl," řekla. Podobný návrh chce podávat opakovaně. "Ještě se čeká na nějaké listiny, které přišly z Egypta. Nyní se překládají. Nevím, čeho se mají týkat," uvedla.

Egypťané mají údajně podezřelého  

Dál tvrdí, že v Egyptě je v souvislosti s úmrtím Česky a její dcery vedeno trestní stíhání proti konkrétní osobě. Jde údajně o někoho, kdo v hotelu manipuloval s jedem. "Tuto informaci mám od kolegy právníka. Ještě není oficiální," uvedla.

Státní zástupce Vít Legerský to považuje za málo pravděpodobné. "Velice o tom pochybuji. Budeme se to ale snažit ověřit přes velvyslanectví v Káhiře. To je pro nás nejrychlejší kanál," řekl. Potvrdil ale, že se čeká na překlad dokumentů z Egypta. "Žádali jsme tamní úřady o zaslání kompletního spisu. Něco přišlo. Je to všechno v arabštině. Ještě ale nevíme, zda to je kompletní spis či jeho část," řekl.

Matka s dcerou zemřely koncem loňského července v hotelu v egyptské Hurghadě, kde rodina trávila dovolenou.

Média původně spekulovala o tom, že ženy byly otráveny, posléze se objevily informace, že je mohl zabít elektrický proud. Kramný, který je ve vazbě, vinu od počátku popírá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám