Hlavní obsah

Kyselinový útočník z Plzně stále uniká, žalobce dal policii měsíc k dobru

Právo, pab
Plzeň

Ani po půl roce policisté nevědí, kdo stojí za mimořádně brutálním útokem na pětadvacetiletou ženu z Plzně, kterou loni v listopadu polil neznámý agresor kyselinou a způsobil jí těžká zranění. Ačkoliv oficiální šestiměsíční lhůta pro prověřování nyní skončila, žalobce dal policistům ještě měsíc k dobru.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Kriminalista na místě činu zajišťuje stopy po útoku kyselinou.

Článek

„Lhůtu k prověřování jsem policii prodloužil s ohledem na velké množství dat, která je zapotřebí ještě analyzovat a vyhodnotit. Nikdo totiž nepředpokládal, že jich bude tolik,“ uvedl dozorující státní zástupce Martin Rykl.

Pokud se ani potom kriminalistům nepodaří shromáždit dostatečné množství důkazů pro obvinění konkrétní osoby, případ odloží.

Policisté se svědkyní na místě činu Video: Patrik Biskup, Právo

Ženu překvapil útočník v okamžiku, když nasedala do auta zaparkovaného v ulici Pod Vrchem. Chrstl jí kyselinu do obličeje a utekl. Žíravina se ženě dostala i do trávicího traktu, neboť ji v leknutí částečně polkla.

Případ policisté vyšetřují jako pokus o vraždu s tím, že šlo o cílený útok, a ne o náhodný akt nějakého smyslů zbaveného člověka. [celá zpráva]

Balancovala mezi životem a smrtí

Před Vánocemi kriminalisté prohledali dům bývalého přítele poškozené a zabavili mu jeho automobil, počítač a další věci.

Mladá žena krátce po útoku skončila v plzeňské nemocnici, kde balancovala na hranici života a smrti. Lékaři ji nakonec z nejhoršího dostali. Čtyři měsíce pak byla hospitalizovaná na specializované klinice v Praze. Dnes už je v domácím léčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám