Hlavní obsah

Strážník v Praze si hrál s pistolí a jediným výstřelem zranil tři kolegy

Právo, Josef Koukal
Praha
Aktualizováno

Tři pražští strážníci utrpěli o víkendu zranění, když si jejich kolega neopatrně pohrával s pistolí na služebně v Praze 5. Všechny zranil jediný výstřel, který vyšel nechtěně ze služební zbraně v neděli kolem půl sedmé večer.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Neodbornou manipulací se zbraní jednoho ze strážníků na služebně v Praze 5 došlo k náhodnému výstřelu,“ potvrdila Právu mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Podle informací Práva si měl strážník hrát se zbraní pod stolem, když náhle vyšla rána. Jednomu z kolegů prostřelil lýtko a odražená střela pak zasáhla do palce kolegyni a škrábla do nohy i dalšího kolegu.

„Všechna zranění byla lehčího charakteru, jeden strážník byl ošetřen záchrannou službou na místě a další dva byli ošetřeni v jedné z pražských nemocnic,“ uvedla Seifertová s tím, že všichni byli propuštěni do domácího ošetřování.

Všem zúčastněným byla podle mluvčí také nabídnuta pomoc psychologů.

Až tři roky za mřížemi  

První dva zasažení, strážník se strážnicí, zůstali v pondělí v pracovní v neschopnosti. Z jejich pohledu je věc posuzována jako pracovní úraz.

Krušné chvilky však čekají střelce. „Z prvotních výsledků šetření vyplývá, že došlo k zásadnímu porušení vnitřních předpisů týkajících se manipulace se zbraní u strážníka městské policie,“ podotkla Seifertová. „Celou událost prošetřují jak orgány činné v trestním řízení, tak všechny kontrolní orgány městské policie,“ dodala mluvčí.

„Vyšetřovatel sdělil dvaapadesátiletému strážníkovi obvinění z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti ve druhém odstavci, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ řekla odpoledne Novinkám mluvčí policie Hana Jeřábková.

Reklama

Výběr článků

Načítám