Hlavní obsah

Na českobudějovické radnici se hospodářská kriminálka zajímá o zakázky města

Právo, orh
České Budějovice
Aktualizováno

Na českobudějovické radnici jsou od středečního rána kriminalisté. Zajímají je údajně některé dokumenty týkající se starších investic na jednom z odborů magistrátu města. Podle informací Práva by měli být ve dvou kancelářích až do večerních hodin.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Na českobudějovické radnici zajišťovali kriminalisté důkazy pro vyšetřování případu trestné činnosti hospodářského charakteru.

Článek

„Příslušníci policie České republiky dnes dopoledne zahájili prohlídku dvou kanceláří jednoho z odborů Magistrátu města České Budějovice. Okresní soud současně vydal příkaz k prohlídce prostor jedné inženýrské společnosti,“ reagovala na dotaz mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Poznamenala, že podle domněnky dozorujícího státního zástupce se v prohledávaných prostorách mají nacházet věci důležité pro trestní řízení, které údajně souvisí s investičními akcemi města České Budějovice, na jejichž zajištění se podílela zmíněná inženýrská společnost.

Policisté reagovali na dotaz Práva pouze kuse a omezili se na sdělení, že se případ týká i dalších míst Jihočeského kraje.

„S ohledem na četné dotazy médií, můžeme potvrdit skutečnost, že v rámci vyšetřování závažné trestné činnosti hospodářského charakteru, probíhají aktuálně na několika místech v rámci Jihočeského kraje, procesní úkony kriminalistů a vyšetřovatelů Jihočeského policejního ředitelství,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Potvrdil, že kriminalisté zajišťují potřebné důkazní materiály a to i v prostorách Magistrátu města České Budějovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám