Hlavní obsah

Policie obvinila bývalé vedení Prahy 2 kvůli zakázce na teplo

– Praha • Aktualizováno

Policie obvinila bývalého starostu Prahy 2 Jiřího Palusku (dříve ODS) a další čtyři bývalé radní městské části kvůli zakázce na dodávku tepla z roku 2009. Se společností PM Partners radnice uzavřela smlouvu bez výběrového řízení. Policie radní obvinila pro porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže.

Článek

V úterý to potvrdila obviněná zastupitelka Prahy 2 a bývalá pražská radní Aleksandra Udženija (ODS). Mezi obviněnými jsou také nynější místostarosta Jan Vaněk (ODS), současný radní Václav Vondráček (ODS) a bývalá radní Jana Babická (ODS). Ti všichni pro uzavření smlouvy hlasovali. Mezi obviněnými není starostka Jana Černochová.

"Je to opravdu absurdní kriminalizace komunálních politiků. Co je ale nejabsurdnější, že jsem údajně vinna i za období, když už jsem na radnici nepůsobila. Za sebe a své kolegy mohu říct, že jsme obviněni za to, že jsme nedopustili, aby obyvatelé Prahy 2 zůstali bez teplé vody a topení," řekla Udženija.

Bývalí radní schvalovali smlouvu s PM Partners v červnu 2009 a smlouva s firmou končila k 31. listopadu. "Byla to dočasná, překlenovací smlouva," řekla Undženija s tím, že dohodnutá cena za gigajoule tepla byla nižší než u smlouvy, která vypršela.

Praha 2 již dostala v srpnu 2012 od Úřadu na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pokutu 300 tisíc korun. ÚOHS dal radnici za vinu právě to, že bez otevřeného tendru zadala zakázku společnosti PM Partners.

Reklama

Výběr článků

Načítám