Hlavní obsah

Policie zveřejnila video z miliónové loupeže v Praze, pachatelé přijeli taxíkem

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Kriminalisté v úterý zveřejnili videozáznam z miliónové loupeže v Pařížské ulici v Praze. Zároveň zjistili, že lupiči před loupeží jezdili po metropoli taxíkem. Škoda na ukradených hodinkách byla vyčíslena na 4,5 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení v klenotnictví v Pařížské uliciVideo: Policie ČR

 
Článek

Na kamerových záběrech lze vidět pachatele, jak se chvíli perou s prodavačem, kterého pak svážou a ze skleněných vitrín vyberou hodinky. Celá loupež trvala několik minut a pak se „po lupičích slehla zem”.

Foto: Policie ČR

Pachatel loupežného přepadení v Pařížské ulici.

„Detektivové se domnívají, že se muži ještě před loupeží, ale i po ní pohybovali po metropoli vozidly taxi, a prosí tedy, aby se přihlásili řidiči, se kterými mohli jet. Zároveň prosí další svědky, kteří mohou přispět svým svědectvím k objasnění případu, aby se také obrátili na linku 158,“ uvedl mluvčí policistů Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Pachatel loupežného přepadení v Pařížské ulici.

Nemaskovaní lupiči vpadli do klenotnictví chvíli po poledni. Podle policie mluvili rusky, přepadeného prodavače odvezla sanitka do nemocnice. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Pachatel loupežného přepadení v Pařížské ulici.

Počet loupeží se podle Daňka do dubna snížil o 30 procent proti minulému roku. Zvýšila se naopak objasněnost o sedm procent. Loni řešili policisté za první čtyři měsíce 209 případů, letos 153.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám