Hlavní obsah

Mladý řidič v BMW v Jihlavě srazil zastavujícího policistu a ujel

Jihlava

Jednadvacetiletý řidič při snaze ujet policejní hlídce v Jihlavě zranil jednoho z policistů a poškodil služební auto. Pod vlivem omamných látek nebyl. Zatím netrestaný muž je podezřelý ze zločinu násilí proti úřední osobě, hrozí mu až šestileté vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal v sobotu před 22:30. "Policisté si všimli vozu BMW jedoucího zjevně vyšší než povolenou rychlostí. Řidiče zastavili v Seifertově ulici a chtěli ho zkontrolovat. Muž však na výzvy nereagoval, náhle se s autem prudce rozjel a do jednoho z policistů narazil," uvedla v pondělí mluvčí policie Jana Kroutilová.

Zranění policisty si vyžádalo ošetření v jihlavské nemocnici. Policisté ujíždějící auto zastavili o několik ulic dál. Řidič BMW ještě poškodil policejní vozidlo, když se snažil automobil objet a policistům ujet. Byl však zadržen. Dechová zkouška neprokázala u zadrženého muže požití alkoholu, negativní byl i test na ovlivnění návykovou látkou.

Mluvčí policie se na dotaz Novinek k motivu činu řidiče zatím nevyjádřila.

Dechová zkouška vyloučila alkohol i u řidiče policejního vozu. Škoda na obou automobilech dosáhla několika tisíc korun. Policie žádá případné svědky případu, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám