Hlavní obsah

Bezdomovci zakončili hádku v garáži pobodáním

– Hradec Králové
Právo,

Alkohol a neuspořádané osobní vztahy zřejmě přispěly k vyhrocení konfliktu mezi dvěma bezdomovci v Hradci Králové, který jen díky zásahu lékařů neskončil tragickými následky. Čtyřicetiletý muž podle šetření policie napadl v neděli 4. května nožem o sedm let starší ženu. Kriminalisté ho nyní obvinili z pokusu vraždy a podali podnět k jeho vzetí do vazby.

Foto: Policie ČR

Místem činu byla garáž.

Článek

Čin se stal v podvečer první květnové neděle v objektu jedné z garáží v Hradci Králové, kde oba spolu s dalšími lidmi bez domova přebývali.

„Po hádce měl nožem bodnout poškozenou do zad. Žena byla v ohrožení života a útok přežila jen díky okamžité lékařské pomoci, kterou si sama přivolala,“ uvedla mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Motivem činu byly prý osobní vztahy. Velkou roli ale v tomto případu sehrál i alkohol, který společně popíjeli. „Žena i muž původně shodně tvrdili, že si postižená zranění způsobila sama a na nůž, který byl v okamžiku příjezdu policistů na místo v posteli, prý sama nalehla. Od počátku vyšetřování se ale kriminalistům popisovaná událost nezdála a aktérům jejich verzi neuvěřili,“ pokračovala mluvčí.

Dalším vyšetřováním se skutečně potvrdilo, že si žena zranění nezpůsobila sama, ale s nožem v ruce na ni zaútočil její známý. Pokud bude muž odsouzen, hrozí mu za pokus o vraždu až 18letý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám