Hlavní obsah

Seniorku na přechodu smetl autobus, v šoku pak chtěla odejít

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Hrůzný pohled se naskytl hlídce městských strážníků, kteří ve středu před polednem projížděli Gočárovou třídou v Hradci Králové. Přímo před jejich očima srazil autobus důchodkyni, která přebíhala přechod.

BEZ KOMENTÁŘE: Autobus srazil chodkyniVideo: Městská policie Hradec Králové

 
Článek

„Vozidlo ženu odhodilo stranou a ta se při pádu na zem uhodila do hlavy. Strážníci okamžitě zareagovali a přispěchali na pomoc. Jeden z nich poskytoval první pomoc, druhý přivolal záchrannou službu,“ popsala reakci strážníků jejich mluvčí Eva Čížková.

Po chvíli prý otřesená třiasedmdesátiletá chodkyně začala reagovat. „Nevěřila tomu, že se střetla s autobusem, a chtěla odejít. V tom jí strážníci zabránili a předali ji do péče záchranářů,“ dodala.

„Přes hrozivě vyhlížející nehodu utrpěla žena pouze lehká zranění hlavy a horní končetiny. Významnou roli ve prospěch chodkyně sehrála skutečnost, že autobus se v čase nehody pohyboval malou rychlostí,“ doplnil mluvčí záchranné služby Ivo Novák.

Podle mluvčí policie Lenky Burýškové je přesná příčina střetu ženy s vozidlem a míra zavinění stále v šetření. Včetně prověřování, zda se seniorka před vstupem do vozovky řádně přesvědčila, že může po přechodu bezpečně přejít.

Reklama

Výběr článků

Načítám