Hlavní obsah

Zloděje, který střílel u pošty na Jesenicku po policii, dopadli v Polsku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník
Aktualizováno

Podezřelým z vloupání na poštu ve Velkých Kuněticích na Jesenicku, které se odehrálo na počátku dubna, je sedmačtyřicetiletý Polák. Při útěku několikrát vystřelil po policistech, kteří na místo přijeli, nikoho ale nezranil. Nepodařilo se mu ani nic ukrást. Případ převzala polská policie a justice.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Pošta ve Velkých Kuněticích na Jesenicku

Článek

Již dvacetkrát soudně trestaný muž byl dopaden tři dny po vloupání na poštu. „Byl zadržen v Polsku po vloupání do zemědělského objektu. Dvakrát vystřelil z plynové pistole do obličeje civilní osoby, která jej přistihla. Naštěstí tam byl i její syn, který pachatele zpacifikoval a předal polské policii,“ řekl ve čtvrtek novinářům komisař jesenické policie Petr Franek.

Recidivista, který je podle policistů zřejmě závislý na drogách, skončil ve vazbě. Podezřelý je z dalších třinácti vloupání do zemědělských objektů a administrativních budov v Polsku. U polského soudu mu hrozí několikaleté vězení.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Pošta ve Velkých Kuněticích na Jesenicku, kde došlo ke vloupání.

Na poštu ve Velkých Kuněticích se vloupal v pátek 4. dubna časně ráno a pokoušel se dostat do trezoru, což se mu ale nepodařilo. Policii zalarmovala Česká pošta, když ve svém dohledovém centru zjistila, že někdo narušil její objekt. V té době v něm nebyl žádný zaměstnanec pošty. [celá zpráva]

Po příjezdu policejní hlídky se dal zloděj na útěk a na policisty několikrát vystřelil. Zloděje nezastavil ani varovný výstřel policistů, kteří poté hlídali budovu pošty, protože měli podezření, že se v ní ukrývá jeho komplic. Přivolaná zásahová jednotka ale nikoho nenašla.

Zloděj nespolupracuje  

O tom, že pachatel pochází z Polska, spekulovali v obci, která leží u hranic s Polskem, už v den vloupání na poštu i místní obyvatelé, s nimiž hovořil zpravodaj Práva. O tom, že zlodějem nebyl nikdo z místních, byl přesvědčen i starosta Velkých Kunětic Jiří Neumann. „Všichni tu vědí, že se odsud peníze odvážejí, na noc tu zůstává jen malá hotovost,“ uvedl starosta jako jeden z argumentů.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Pošta ve Velkých Kuněticích na Jesenicku, kde došlo ke vloupání.

Zadržený sice s českými ani polskými policisty nespolupracuje a k žádnému z vloupání se nepřiznal, ale jak uvedla ČTK s odvoláním na vedoucí jesenické policie Ludmilu Andělovou, v případě Velkých Kunětic jej spolehlivě usvědčují důkazy a stopy z místa činu. Policisté také pachatele viděli a mohli jej velmi dobře identifikovat.

Škodu na majetku, která České poště vznikla, odhadl ředitel odboru komunikace České pošty Ivo Mravinac na maximálně třicet tisíc korun.

Zadržený Polák se podle policistů už v předchozích letech v okolí Velkých Kunětic vloupal do několika objektů, například garáží. „Doufáme, že teď u nás bude nějakou dobu klid,“ konstatoval starosta Neumann s tím, že po dubnovém vloupání bylo v obci cítit napětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám