Hlavní obsah

Při srážce autobusu s vlakem se zranilo pět lidí

Právo, orh
České Budějovice
Aktualizováno

Pět lidí se ve čtvrtek před devátou hodinou zranilo při srážce vlaku s autobusem na železničním přejezdu u Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. V autobuse cestovali dva lidé. Nehoda se stala nedaleko rybníka Bezdrev a podle prvních informací vlak trefil návěs za autobusem.

Foto: Drážní inspekce

Ve čtvrtek před devátou hodinou došlo na železničním přejezdu u Hluboké nad Vlatovou ke srážce autobusu s vlakem.

Článek

„Čtyřiapadesátiletého řidiče jsme převáželi do nemocnice se středně těžkým poraněním hlavy a krční páteře. Jeho spolujezdec utrpěl lehké zranění hlavy,“ sdělila Právu mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

Záchranáři však museli ošetřovat i tři cestující z vlaku. „Dvě dívky jsme převezli s lehkými zraněními do českobudějovické nemocnice,“ podotkla Kafková s tím, že se jednalo spíše o pohmožděniny.

Foto: Drážní inspekce

Ve čtvrtek před devátou hodinou došlo na železničním přejezdu u Hluboké nad Vlatovou ke srážce autobusu s vlakem.

„Dle dosavadního šetření na místě mimořádné události nic nenasvědčuje tomu, že by přejezdové zabezpečovací zařízení nebylo v době nehody v činnosti,” upozornil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Přejezd je chráněný světelnou signalizací a příčiny nehody vyšetřuje Drážní inspekce i policie.

Podle informací Práva autobus vezl německé turisty a krátce před srážkou je vyložil. Vlak mířil z Čičenic do Českých Budějovic a na trati Plzeň - Budějovice by měl být obnovený provoz po jedenácté hodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám