Hlavní obsah

Muž se vloudil do přízně žen, pak jim vybílil byt

Právo, pko
Brno

Nejprve získal klíč k jejich srdci, pak i k bytu. A nakonec za sebou nechal jen vybrakovanou šperkovnici a ztrátu iluzí. Tak by se dal ve zkratce popsat případ, na kterém intenzivně pracují brněnští kriminalisté.

Foto: Policie ČR

Podezřelý osmačtyřicetiletý Kennedy Serafimovski.

Článek

Muž se seznamoval přes internet a rychle si získal důvěru svých nových přítelkyň. „Po několika schůzkách se obvykle vloudil k ženám do bytu. Tam vždy nějaký čas bezproblémově fungoval až do doby, kdy ve vhodném okamžiku odcizil peníze a jiné cennosti.

„V současné době máme zadokumentovaný jeden případ z Prahy a druhý z konce loňského roku z Brna. Muž se v obou případech prezentoval jako výtečný kuchař, předstíral i zaměstnání v oboru, mluvil slovensky bez přízvuku,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

V Brně společně se šarmantním kuchařem zmizel počítač, telefony a peníze. Muž byl natolik slušný, že za sebou byt zamkl a klíče nechal ve schránce. V Praze si odnesl peníze a šperky v celkové hodnotě 200 tisíc korun.

Policisté z činů podezřívají osmačtyřicetiletého Kennedy Serafimovského, který prý vystupuje i pod jmény Anton Gál, Ivan Nemček nebo Simon Thot.

„Má modré oči, střední postavu, vysoký je asi 175 cm a je kuřák. Předpokládáme, že to nejsou jeho jediné skutky. Žádáme tak další okradené ženy, aby se obrátily na linku 158 nebo kontaktovaly přímo bystrcké kriminalistky na telefonu 702 292 025,“ dodal Šváb s tím, že policisté uvítají i informace o pohybu hledaného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám