Hlavní obsah

Policie zveřejnila záběry muže, který v Praze pořezal v obličeji dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muže, který 26. dubna v Praze na Národní třídě brutálně napadl devětadvacetiletou Češku s jejím dvaašedesátiletým italským přítelem, hledá policie. Pachatel bezdůvodně na dvojici zaútočil ostrým předmětem a oba je pořezal v obličeji. Záběry napadení policie ve středu zveřejnila.

Muž, po němž policie pátrá, přechází silniciVideo: Policie ČR

 
Článek

Násilník napadené ženě způsobil několikacentimetrovou řeznou ránu na krku a muži velice hlubokou, osm centimetrů dlouhou řeznou ránu na tváři.

Foto: Záběr z bezpečnostní kamery, Policie ČR

Napadení s pachatelem na přechodu u Mánesa

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Po činu pachatel utekl Divadelní ulicí do stanice metra Staroměstská. Podle kamerových záznamů odjel do stanice Jiřího z Poděbrad. Tam si zřejmě uvědomil, že jede špatným směrem a přestoupil do protější vlakové soupravy, kterou dojel až do stanice Dejvická. Tam chvíli seděl na perónu na lavičce a pak vyšel z metra  neznámo kam.

Policie pátrá po důležité svědkyni

Poškození útočníka popsali jako muže ve věku mezi 35 až 45 lety, vysokého 175 cm. V době útoku na hlavě kšiltovku a oblečen byl do tmavě modré bundy s výrazně bílými pruhy na rukávech a hrudi. Sebou měl také modrou cestovní tašku.

Kamerové záznamy zachytily útočníka již několik desítek minut před incidentem. Díky nim kriminalisté zjistili, že hledaný muž měl konflikt s dívkou či ženou na Palackého náměstí, která místem projížděla na kole. Tato žena by mohla být pro policisty velice zásadní svědkyní. "Zda je tento brutální útok následnou reakcí na první drobnější incident s cyklistkou na Palackého náměstí nyní kriminalisté zjišťují," uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Incident s cyklistkou na Palackého náměstíVideo: Policie ČR

Kriminalisté tuto ženu žádají, aby se přihlásila na se svědectvím na policii či tísňovou linku 158. O případná svědectví žádají rovněž veřejnost. Policisté ale varují, že pachatel je velice nebezpečný. V případě, že by ho někdo na záběrech poznal, nemá se sám snažit o jeho zadržení.

Reklama

Výběr článků

Načítám