Hlavní obsah

Šéf městské společnosti si nechával peníze z pronájmu stadiónu, policie ho obvinila

Právo, pab
Domažlice

Jednatele společnosti Správa sportovních zařízení města Domažlice Rostislava Hlaváče (63) stíhá policie pro podezření ze zpronevěry v souvislosti s provozem městského zimního stadiónu. Podle obvinění měl radnici připravit o desítky tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Peníze vybrané za pronájem ledové plochy nevkládal do pokladny v plné výši a rozdíl si nechával,“ uvedl domažlický policejní šéf Lubomír Martinec. Podle něho se jednalo o šest případů v rozmezí let 2009 až 2013.

Jak Právo zjistilo, jednalo se výhradně o pronájmy německým hokejovým a krasobruslařským klubům. „Obviněný je vyšetřován na svobodě. V případě uznání viny mu hrozí až dva roky vězení,“ doplnila policistka Dagmar Brožová.

Anonymní podnět dostala na sklonku loňského roku jak policie, tak i domažlická radnice. „Všechno jsme zkontrolovali a ověřili. Žádné pochybení jsme ale nenašli. Papírově všechno sedělo. To znamená, že za vykázaný pronájem ledové plochy souhlasila i odevzdaná částka. Pochopitelně nemůžeme vědět, jestli těch pronajatých hodin třeba nebylo víc a peníze nešly panu Hlaváčovi do ruky. To bylo předmětem šetření policie,“ uvedl místostarosta Domažlic Karel Štípek.

Sám Hlaváč Právu řekl, že vybíral přesně podle ceníků schváleného radou města a vše do koruny odevzdal. „Vím o tom, že na mě přišlo anonymní udání někdy loni v srpnu. Mám čisté svědomí. Do kapsy jsem si nic nevzal. Jestli jsem nějaké chyby udělal, tak si jich rozhodně nejsem vědom. Na všechno jsou doklady,“ prohlásil Hlaváč, se kterým radnice rozvázala pracovní poměr dohodou k 1. květnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám