Hlavní obsah

Byl to zkrat, nechtěla jsem ji zabít, vypověděla matka, která dala dceři jogurt s fridexem

– České Budějovice
Právo, Pavel Orhoz

Před českobudějovickým krajským soudem se v pondělí začala hájit 23letá Anna J., která se podle obžaloby pokusila v lednu zavraždit svou tříletou dceru. Do jogurtu jí dala nemrznoucí směs fridex. Bránila se především tím, že ji manžel bil a týral. Za pokus o vraždu jí hrozí až výjimečný trest doživotního vězení.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Anna J. se hájí z pokusu o vraždu před Krajským soudem v Českých Budějovicích.

Článek

K samotnému činu se vyjádřila jen na otázky soudce. „Strašně toho lituju, strašně mě to mrzí. V životě bych jí neublížila,“ uvedla obžalovaná.

V přípravném řízení potom popisovala, že v osudný den 17. ledna letošního roku dala své dceři nejdříve ovocný jogurt s fridexem, a potom také přilila nemrznoucí směs do vody se šťávou, kterou dcera pila. „Byl to zkrat, nechtěla jsem ji zabít,“ vypověděla policistům.

Do nemocnice odvezl dceru otec, který si otrávené vody všiml. Právě ke vztahu s ním se žena vyjadřovala v obhajobě nejvíc.

„Dokud se nenarodila dcera, tak to mezi námi fungovalo, po měsících od porodu mě ale začal týrat, bít za každou blbost,“ uvedla obžalovaná s tím, že podala několik trestních oznámení a také musela po jednom z útoků do nemocnice se zlomenou klíční kostí.

Deprese kvůli autu  

Z líčení také vyplynulo, že se několikrát pokusila o sebevraždu a například trpěla depresemi, protože prodali auto, ke kterému, jak tvrdila, měla citový vztah. Léčila se u psychiatra.

Manžel se k samotnému činu nevyjadřoval, aby ženě nepřitížil.

„Dcera už je v pořádku a nezanechalo to na ní žádné trvalé následky. Půjde do školky. Z nemocnice ji propustili už v lednu,“ podotkl muž, který však také připustil, že svou ženu bil. Nyní si prý našel přítelkyni a uvažuje o tom, že se odstěhuje na východ Čech. Soudní líčení bude pokračovat v úterý.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám