Hlavní obsah

Na Jesenicku hořel rekonstruovaný hotel, jeden hasič byl zraněn

Právo, Petr Marek
Dětřichov
Aktualizováno

Desítky profesionálních i dobrovolných hasičů zaměstnával od časných ranních hodin rozsáhlý požár bývalého hotelu v Dětřichově na Jesenicku. Hořely dvě budovy, které jsou momentálně v rekonstrukci, obě prázdné. Při likvidaci požáru se lehce zranil jeden hasič. Příčina je v šetření. Škoda byla zatím předběžně vyčíslena na více jak tři milióny korun.

Požár v JeseníkuVideo: HZS OL

 
Článek

„Oznamovatel popsal viditelný kouř z lesa nedaleko čerpací stanice ve směru na Rejvíz. Hořely převážně střechy dvou budov o rozměrech 10 krát 12 a 15 krát 6 metrů,“ řekl Právu v pondělí ráno mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Podle jeho slov byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, to znamená, že byly postupně povolány další posily a technika.

„Za využití výškové techniky a nasazení několika hasebních proudů jsme prováděli lokalizaci požáru. Zásah nám komplikovala funkční zapojená elektroinstalace. Jeden ze zasahujících hasičů byl zraněn při propadu na střeše. Utrpěl řezné poranění na dolní končetině. Nejedná se však o nic vážného,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám