Hlavní obsah

Na sebevraždě Bartošové se nikdo nepodílel, říká státní zástupkyně

Praha
Aktualizováno

Policie nemá informace o tom, že by se někdo podílel na sebevraždě zpěvačky Ivety Bartošové. Podle státní zástupkyně Kamily Vildové, která případ dozoruje, se ale nadále prověřuje podezření z trestného činu účasti na sebevraždě. Je to běžný postup, trestní řízení vede proti neznámému pachateli.

Foto: Michaela Feuereislová

Policisté na místě tragické události.

Článek

Žalobkyně upřesnila dřívější spekulace médií o zaměření trestního řízení na manžela Bartošové Josefa Rychtáře, který byl v úterý vypovídat na policii. Při vyšetřování sebevraždy je obvyklý postup, že si policie zve lidi z blízkého okolí zemřelého k podání vysvětlení, uvedla.

„Nelze, aby se tím nikdo nezabýval. Zahajují se úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu účasti na sebevraždě, aby se prověřily všechny okolnosti,” dodala.

Iveta Bartošová zemřela na železniční trati u Uhříněvsi Video: Novinky

Pokud se podezření neprokáže, policie případ odloží, upřesnila žalobkyně. Policisté podle ní dosud nemají žádné poznatky, které by vedly k podezření, že byl spáchán trestný čin. Prověřování pokračuje a kriminalisté například čekají na znalecké posudky.

Neshody s příbuznými  

K dobrovolnému ukončení života se Iveta Bartošová rozhodla minulý týden v úterý před polednem na trati kousek od svého domu v pražské Uhříněvsi. Srazil ji dvouposchoďový osobní vlak.

Policie uzavřela okolí domu Ivety BartošovéVideo: Novinky

Někdejší trojnásobná zlatá slavice se v posledních letech potýkala se závislostí na alkoholu a lécích a pokoušela se navázat na svou úspěšnou kariéru. O její osud se výrazně zajímají bulvární média. Spekulují o podílu Rychtáře na tragédii a pozornost budily i neshody o podobě pohřbu Bartošové mezi jejím manželem a příbuznými.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám