Hlavní obsah

Podnikatelka se obohatila o 32 miliónů korun, hrozí jí desetileté vězení

Třebíč

Policisté zahájili trestní stíhání po šestapadesátileté podnikatelce z Třebíče. Ta se měla dopustit zpronevěr a podvodů, při nichž způsobila škodu okolo 32 miliónů korun. Mimo to uzavírala se svými klienty smlouvy o půjčkách a potvrzovala krycí směnky. Peníze jim za své služby nehodlala vrátit. Informaci uvedla ve středu mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Případ související s podnikatelskou činností obviněné ženy řešili kriminalisté od května 2012 jako zpronevěru. V průběhu vyšetřování se jim však přihlásily další poškozené osoby. "Podařilo se prokázat, že obviněná se dopouštěla zpronevěry opakovaně, a proto se škoda výrazně zvyšovala," uvedla mluvčí.

Kriminalisté prokázali 19 případů zpronevěry s celkovou škodou 7,65 miliónu korun. "Při vyšetřování dalších skutečností vyšlo najevo, že se stejná žena dopustila ve 27 případech také zločinu podvodu, při němž vznikla poškozeným osobám škoda převyšující 24 miliónů korun," sdělil kriminalista David Musílek.

Obviněná žena se trestné činnosti dopouštěla postupně od roku 2008, ale převážně pak v letech 2010, 2011 a 2012. Případ podle Čírtkové patří rozsahem a způsobenou škodou mezi nejrozsáhlejší případy zpronevěry a podvodu, které kriminalisté na Vysočině vyšetřovali, a které má na svědomí jediná osoba.

Ženě hrozí až desetileté vězení. V současné době je stíhaná na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám