Hlavní obsah

Policie zveřejnila album fotbalových výtržníků, zatím jich stíhá jedenáct

Právo, hon
Ostrava

Ostravská kriminálka obvinila další tři fotbalové chuligány kvůli výtržnostem při posledním utkání mezi Baníkem a Spartou, při kterém bylo na stadiónu zraněno jedenáct policistů. Policie navíc ve středu zveřejnila fotografie dalších výtržníků, u kterých zatím nezná totožnost, a prosí veřejnost o pomoc.

Foto: Novinky.cz s použitím Policie ČR

Policie pátrá po totožnosti chuligánů.

Článek

Podle policie nově obvinění muži vytrhávali plastové sedačky a házeli je po policistech a zároveň demolovali oplocení, které oddělovalo sektory domácích fanoušků a hostů. Nová trestní stíhání policie mohla zahájit díky kvalitním obrazovým záznamům výtržníků - ty by mohly přispět i k obvinění dalších fandů dosud nezjištěné totožnosti. [celá zpráva]

Prvním nově stíhaným je pětadvacetiletý muž, který byl za podobné jednání již loni odsouzen k podmíněnému trestu. Nyní mu už hrozí vězení. Z kamerových záznamů vyplývá, že vytrhával plastové sedačky a házel je proti kordonu policistů.

Rozlítil ho prý zásah policistů

„Ke svému jednání podezřelý uvedl, že pil alkohol a sedačky házel, protože ho rozlítil zákrok policistů. Tvrdil, že spáchaného jednání lituje i vzhledem k existujícímu podmíněně odloženému trestu,“ uvedla mluvčí.

Dalším obviněným je 22letý muž, rovněž jde o recidivistu, který také vrhal na policisty plastové sedačky. Třetím nově obviněným je pětadvacetiletý muž, který vylomil část plotu a také hodil minimálně jednu sedačku proti policistům. V době incidentu se maskoval šálou. „Ke svému činu sdělil, že jej lituje a že se nechal strhnout,“ dodala policistka.

V současné době policie analyzuje další obrazové záznamy a prosí veřejnost o pomoc při identifikaci dalších výtržníků. „Jakékoliv informace k osobám na fotografiích přijmeme na lince 158,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám