Hlavní obsah

Rychtář je podezřelý z účasti na sebevraždě Bartošové

– Praha

Manžel nedávno zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové Josef Rychtář je podezřelý z účasti na její sebevraždě. Uvedla to v úterý večer televize Prima na základě vyjádření dozorující státní zástupkyně. Za tento přečin hrozí podle trestního zákoníku až tři roky vězení. Bartošová zemřela před týdnem po srážce s vlakem v pražské Uhříněvsi. Rychtář poté řekl médiím, že spáchala sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Josef Rychtář s Ivetou Bartošovou na archivním snímku

Článek

"Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu účast na sebevraždě," řekla televizi státní zástupkyně Kamila Vildová. "Jedná se o naprosto standardní postup v takových případech," dodala.

Rychtář v úterý podle Primy několik hodin vypovídal na policii, ale komentovat případ nechtěl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Michaela Feuereislová

Josef Rychtář ukazuje vzkaz, který měla Iveta Bartošová napsat synovi Arturovi.

Osmačtyřicetiletá Bartošová svůj život ukončila 29. dubna skokem pod vlak nedaleko svého bydliště v Uhříněvsi. Policisté prověřují, zda šlo o nešťastnou náhodu, nebo o sebevraždu. Podle strojvůdce stála v kolejišti, uvedli dříve policisté. Někdejší trojnásobná zlatá slavice se v posledních letech potýkala se závislostí na alkoholu a lécích a pokoušela se navázat na svou úspěšnou kariéru.

Neshody ohledně pohřbu

Její osud plnil stránky českého bulváru, a děje se tak i po její smrti. Spekuluje se o podílu Rychtáře na tragédii a rozruch vyvolaly i neshody o podobě pohřbu Bartošové mezi jejím manželem a příbuznými.

Rychtář podle médií chtěl uspořádat veřejný pohřeb v pražském strašnickém krematoriu, s čímž ale nesouhlasili syn zesnulé zpěvačky Artur Štaidl, její matka Svatava a sourozenci Lumír a Ivana. Veřejný pohřeb by prý byl traumatizující a nedůstojný. Rychtář prý zase odmítl jejich přání, aby zpěvačka měla klidný a neokázalý pohřeb ve svém rodišti. [celá zpráva]

Většina zástupců české popové scény se ve sporu postavila za příbuzné Bartošové a veřejného rozloučení se odmítla zúčastnit. Rychtář nakonec vyvěsil na zpěvaččin dům parte s textem, že rozloučení bude neveřejné, jen v úzkém rodinném kruhu. Bartošová se poprvé provdala v roce 2008 za herce a producenta Jiřího Pomeje, podnikatele Rychtáře si vzala loni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám