Hlavní obsah

Zloději vykrádají pražské autobazary, zmizelo už devět aut za 2,5 miliónu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O devět aut přišli majitelé autobazarů v Praze poté, co se jim zloději vloupali do kanceláří a ukradli jim klíče. Hodnota ukradených aut dosáhla 2,5 miliónu korun. Šest aut už policisté vypátrali, zloděje ale stále nemají.

Zloději vykrádají pražské autobazary Video: Policie ČR

 
Článek

Auta v průběhu dubna zmizela z autobazarů v Praze 4 a 10. Jak v úterý upozornil policejní mluvčí Jan Daněk, majitelé autobazarů si ve většině případů nechávají klíče od nabízených aut přímo v kancelářích, kde jsou pak pro zloděje snadným terčem.

Foto: Policie ČR

Zloděj si obhlíží kancelář autobazaru

„Zloději se vždy dostali ke klíčům uloženým v kancelářích. Poté devět vozidel otevřeli a odjeli s nimi. Při prošetřování těchto případů krádeží policisté šest z odcizených vozidel vypátrali a vrátili zpět bazarům,“ uvedl mluvčí Daněk.

Foto: Policie ČR

Dvojice v jednom z autobazarů.

Kriminalisté pátrají po dvojici zlodějů, ale také po dalších třech automobilech. Pachatelům hrozí za trestný čin krádeže až osm let vězení. V případě, že muže nebo ženu poznáváte, volejte linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám