Hlavní obsah

Vandal zmlátil v metru muže, který se zastal ženy

Praha

Pražští strážníci zadrželi v sobotu útočníka, který v metru napadl jiného muže. Ten se chvíli předtím zastal v autobuse ženy, která upozornila řidiče, že útočník ničí sedačky. Za to si vysloužila nadávky a urážky.

BEZ KOMENTÁŘE: Agresor napadl muže v metruVideo: MP Praha

 
Článek

Všichni tři aktéři cestovali autobusem číslo 261 na Černý Most. Žena a její zastánce si všimli pachatele, který čmáral na sedačky. Cestující to oznámila řidiči, což ovšem dotyčný slyšel a žena si za to od něj vysloužila příval sprostých slov. Později napadený muž se jí okamžitě zastal.

„Poté, co oba muži nastoupili do vlakové soupravy metra, obrátil muž svou agresivitu proti napadenému, nadával mu a vyhrožoval. Když pak vystoupil ze soupravy ve stanici metra Můstek, došlo k samotnému napadení,“ sdělila v pondělí mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Jak ukazují kamerové záznamy, útočník se začal s mužem přetahovat, držel ho za krk a nakonec ho udeřil pěstí do hlavy. Pak pohotově zmizel do vagónu a chtěl ujet. Netušil ovšem, že celé napadení viděli strážníci, kteří ho ihned vyvedli ze soupravy.

„Hlídka muže omezila na osobní svobodě pro podezření ze spáchání trestných činů  a předala ho Policii ČR,“ uzavřela mluvčí strážníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám