Hlavní obsah

Řidička svezla stopaře, který ji okradl, přímo na policii

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Případ, který hned tak nějaký scenárista nevymyslí, řeší policisté na Pardubicku. Po krádeži na čerpací stanici se pachatelé mezi sebou nepohodli a vzájemně se napadli. Když ale agresivnější z nich ujížděl stopem, narazil na okradenou pumpařku, která ho dopravila policii přímo pod nos.

Foto: Profimedia.cz

Pumpařka odvezla zloděje na policii. Ilustrační foto

Článek

Ke krádeži si dvojice pachatelů ve věku 23 a 28 let na prvního máje vybrala pumpu a přilehlou prodejnu na Přeloučsku. S kradenými věcmi ujeli vlakem směrem do obce Radhošť, kde si měli svou kořist rozdělit. Starší muž svému parťákovi ale řekl, že s ním končí a do dalších akcí s ním už nejde. To třiadvacetiletého mladíka rozčílilo a začal jednat.

„Mladší muž měl nejdříve staršího kolegu fyzicky napadnout, posléze mu vyhrožovat zabitím a s nožem v ruce po něm požadovat mobil i peníze. Útočník dostal, co žádal, ale poškozený to tak nechtěl nechat. Po chvíli se proti němu rozběhl s tím, že chce vše zpět. Silnější však opět zvítězil,“ informovala policejní mluvčí Eva Maturová.

Lupič skončil na záchytce  

Okradený zloděj začal volat o pomoc a vběhl na pozemek přilehlého domu, kde ho jeho „kamarád“ opět napadl s takovou intenzitou, že upadl na okno garáže a poranil se. Hluk vzburcoval majitelku, která přivolala policii. Mladík se dal mezitím na útěk.

Zvolil k němu už osvědčený způsob stopování. Nasedl do auta s ženou a jejím přítelem. Svůj omyl zjistil záhy, když se ukázalo, že žena je okradená pumpařka, která ho poznala a okamžitě informovala policii s tím, že jim veze zloděje.

„Cestu opravdu nasměrovali na nejbližší služebnu, kde pachatele předali přímo do náručí policistů. Vzhledem k tomu, že nadýchal 1,45 promile alkoholu, skončil na protialkoholní záchytné stanici. Během pár okamžiků policisté zjistili, že tentýž muž není pouze podezřelou osobou z krádeže, ale že se měl dopustit i loupeže,“ shrnula  případ Maturová.

Oloupený zloděj byl z Radhoště mezitím převezen do nemocnice, kde byl ošetřen. Posléze si oba muže převzali kriminalisté. Mladší z nich čelí podezření z krádeže a loupeže, starší pouze z krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám