Hlavní obsah

Falešný policista mámil ze seniora pokutu, připravil ho o celý důchod

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na falešného policistu doplatil 81letý senior z Prahy. Uvěřil, že má nezaplacenou pokutu u dopravního podniku, a vydal se s podvodníkem na služebnu. Muž po cestě důchodce obral o 13 tisíc korun a zmizel.

BEZ KOMENTÁŘE: Falešný policista odchází se senioremVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se začal odehrávat již 25. března v ulici Na Poříčí, kde neznámý muž na seniora zazvonil a představil se jako policista. Podvodník chtěl, aby senior sešel ke vchodu. Špatně chodící muž mu nakonec vyhověl.

„Pachatel důchodci sdělil, že za ním přišel vybrat peníze za nezaplacenou pokutu, kterou mu dříve uložil revizor za jízdu takzvaně na černo. Senior se snažil „policistovi“ vysvětlit, že ve svém věku už k jízdě hromadnými prostředky jízdenku nepotřebuje, a tudíž nemohl jet na černo,“ podotkl v pátek mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Falešný policista vymámil ze seniora peníze.

Muž byl ale neoblomný, a senior se proto rozhodl pokutu zaplatit. V tu chvíli ale podvodník změnil taktiku a začal tvrdit, že peníze takhle přijmout nemůže a důchodce s ním bude muset na služebnu. Během cesty z něj „policista“ vymámil 13 tisíc korun, tedy víc, než je jeho měsíční důchod.

Schody seniora zastavily  

Jejich společná procházka byla dlouhá a skončila až pod památníkem Vítkov, kde pachatel po seniorovi chtěl, aby vystoupal prudké schody, které byly uzavřené pletivem a řetězem.

„V tu chvíli začal senior protestovat, že touto cestou s ohledem na své pohybové problémy nepůjde. „Policista“ mu proto ochotně vyšel vstříc s tím, že schody vyběhne sám a pro seniora pošle vůz. Na to konto se sebral a i s penězi utekl. Poškozený ještě notnou chvíli čekal a pak odešel celou událost ohlásit skutečným policistům,“ konstatoval Hulan.

Pachatel je ve věku asi 30 let, 175 cm vysoký střední postavy. Byl oblečený do světlé bundy a světlých kalhot. Informace o jeho totožnosti přijme linka 158.

„Nutno zmínit, že policisté v žádném případě nevybírají pokuty pro jiné instituce. Stejně tak nevybírají ani nezaplacené pokuty, které uložili oni sami například za přestupek v dopravě. K vybírání nezaplacených pokut je oprávněna pouze Celní správa nebo následně exekutor,“ vysvětlil na závěr mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám