Hlavní obsah

V dubnu si dopravní nehody vyžádaly 36 životů, letos je úmrtí nejméně za 45 let

Praha
Aktualizováno

Šestatřicet mrtvých, o šest méně než loni, si vyžádaly v dubnu nehody na silnicích v Česku. Od začátku roku je ale počet mrtvých nejnižší za posledních 45 let, a to 152. V loňském roce jich za první čtyři měsíce bylo o dva více.

Foto: Zdeněk Mleziva HZS

Ilustrační foto

Článek

Nejtragičtějším dubnovým dnem byla sobota 26. dubna, kdy při dopravních nehodách zahynulo pět lidí. V dalších třech dnech si nehody vyžádaly po čtyřech obětech. V téměř polovině dubnových dnů ale policisté nezaznamenali ani jedno úmrtí, což je dobrá zpráva hlavně vzhledem k tomu, že duben přinesl řadu teplých a slunných dnů, které vylákaly na silnice i mnoho motorkářů, cyklistů a chodců.

Dubnový počet mrtvých na silnicích je nižší než v letošním březnu a lednu. V třetím měsíci roku bylo obětí nehod 52, v prvním čtyři desítky. Zatím nejméně tragickým měsícem tohoto roku je únor s 24 mrtvými, což je dokonce nejméně za jakýkoli měsíc od roku 1990.

Jednou z nejtragičtějších dubnových nehod byla havárie osobního auta mezi obcemi Hrobčice a Měrunice na Teplicku v pátek před Velikonocemi. Vůz v prudké zatáčce vylétl ze silnice do lesa a narazil do stromu. Dva lidé na místě zemřeli, třetí byl zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám