Hlavní obsah

Řidič zahynul pod vlakem, signalizace na přejezdu nefungovala

– Hodonín
Právo, pko

Na železničním přejezdu v Kyjově zahynul ve středu po poledni řidič osobního auta Škoda Octavia, který vjel přímo pod projíždějící osobní vlak. Přestože přejezd je vybaven závorami i světelnou signalizací, v době nehody bylo zabezpečovací zařízení kvůli opravám vypnuté.

Foto: Drážní inspekce

Po střetu s vlakem neměl řidič sebemenší šanci na přežití.

Článek

„Přejezd byl opatřen dopravní značkou Stop. Současně byli strojvedoucí zpravováni o nefunkčnosti přejezdu a přes něj mohli jet maximálně 10 km/h a museli dávat zvukové znamení,“ prohlásil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Auto skončilo po střetu zcela zdemolované a řidičovy ostatky musely vystříhávat hasiči.

„Vozidlo bylo zaklíněno pod vlakem a na místo musela přijet speciální technika, která vyprošťování usnadnila. Podle přivolaných záchranářů muž utrpěl natolik závažná poranění, že jim na místě podlehl. Ve vlaku v době události cestovalo přibližně 50 cestujících. Strojvedoucí se podrobil dechové zkoušce, která prokázala, že byl střízlivý,“ konstatoval policejní mluvčí Petr Zámečník. Po příčinách nehody a míře zavinění pátrá Drážní inspekce společně s kriminalisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám