Hlavní obsah

Požár ve Zlíně zničil pět obchodů

Právo, ČTK, kob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

K rozsáhlému požáru do Malenovic vyráželi v sobotu jedenáct minut po třetí hodině ranní zlínští a otrokovičtí hasiči. Oheň napáchal škodu za 2, 8 miliónu korun.

Článek

 "Po příjezdu na místo jsme zjistili, že se jedná o rozsáhlý požár střechy nad komplexem pěti prodejen nedaleko budovy kina Květen. Hasiči použili k hašení pěnu i vodu ze tří cisteren. Přesto se požár rozšířil pod střechou a celou ji zničil," popsal zákrok mluvčí hasičů Ivo Mitáček a dodal: "Protože se oheň šířil, museli hasiči násilím vniknout do jednotlivých prodejen výlohami a dveřmi. Jedině díky tomu se podařilo požár dostat pod kontrolu dříve, než shořelo úplně vše. Profesionálům pomáhali i dobrovolní hasiči a také uživatelé obchodů, kteří se snažili zachránit alespoň část zboží. Během požáru se však pod střechou nahromadil plyn, který explodoval a poškodil další části objektu."

Místo požáru ohledali vyšetřovatelé hasičů i policisté. Jako předběžnou příčinu požáru označili nedbalost neznámé osoby. "Požár vznikl v dřevěném domku, v těsném sousedství obchodů," doplnil mluvčí.

Způsobená škoda na budovách byla prozatím vyčíslena na dva milióny korun a na vybavení prodejen a zboží je škoda dalších 870 tisíc korun. V objektu byly prodejny textilu, galanterie a sportovních potřeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám