Hlavní obsah

Dodávka skrývala zdrogovanou osádku a ukradené motorky

– Praha

Pražští policisté zastavili v ulici Paroplavební bílou dodávku Fiat Ducato k běžné silniční kontrole. Nejenže byl řidič pod vlivem amfetaminu, ale dodávka byla kradená. V zavazadlovém prostoru na policisty čekalo další překvapení v podobě mnoha odcizených věcí, uvedla mluvčí policie Hana Jeřábková.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději kradli nejen motorkyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ve voze seděli tři muži a chovali se velmi zvláštně. Policisté měli podezření, že jsou všichni pod vlivem alkoholu, a proto řidiče vyzvali k dechové zkoušce. Ta byla negativní,” popsala Jeřábková. Policistům se chování mužů ale nezdálo, proto řidiči udělali test na drogy. „Ten už byl pozitivní na amfetamin,“ dodala.

Následně se zjistilo, že automobil je kradený a v kufru narazili na dva odcizené motocykly, dvě koloběžky, dva sudy s pivem, reprobedny a velké množství nářadí.

„Když policisté začali zjišťovat, odkud všechny věci pochází, nestačili se divit. Během úterního rána totiž přijali oznámení o krádeži dvou motocyklů na různých místech v městské části Praha-Radotín. A kupodivu se jednalo právě o stejné typy motocyklů, které měli muži naložené v kradené dodávce,“ řekla Jeřábková.

Spolujezdci jsou známí distributoři drog 

Detailnější pátrání ukázalo, že další ukradené věci pocházejí z chatové osady Montana. Jeden z motocyklů odcizili společně s kočárkem z terasy jednoho domu v Radotíně.

Dvěma mužům bylo sděleno obvinění ze spáchání trestného činu krádeže. Řidič si vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud se prokáže vina, tak si delikventi odsedí i díky své tíživé minulosti až tři roky ve vězení.

„Nutno podotknout, že se nejedná o žádné zločinem nepolíbené jedince. Všichni zadržení mají velmi bohatou trestní minulost a navíc jsou také v podmínce. Osmatřicetiletý řidič má v policejních evidencích téměř stovku záznamů, které se týkají převážně majetkové a násilné trestné činnosti,“ uvedla Jeřábková.

Další muži se objevují v kauzách spojených s distribucí omamných a psychotropních látek.

Reklama

Výběr článků

Načítám