Hlavní obsah

Na silnicích v dubnu zemřelo 34 lidí, o osm méně než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na českých silnicích zemřelo v dubnu při nehodách 34 lidí. Loňské dubnové nehody si vyžádaly o osm obětí více. Letos byla nejtragičtějším dubnovým dnem sobota 26. dubna, kdy při dopravních nehodách zahynulo pět lidí. V dalších třech dnech si nehody vyžádaly po čtyřech obětech. Vyplývá to z předběžných policejních statistik, v nichž ještě není započten poslední den měsíce.

Foto: kraje Jihomoravského HZS, ČTK

Jedna z dubnových nehod, při které zemřela žena v autě.

Článek

Dubnový počet mrtvých na silnicích je nižší než v březnu a lednu. Ve třetím měsíci bylo 52 obětí, v prvním čtyři desítky. Proti únoru byl duben naopak tragičtější. Ve druhém letošním měsíci si dopravní nehody vyžádaly jen 24 mrtvých, což bylo nejméně obětí dopravních nehod za jakýkoli měsíc od roku 1990.

Pět lidí zemřelo na silnicích v sobotu 26. dubna, která si tak v dubnu vyžádala nejvíc obětí. Jednou z nich byl řidič auta, které se na 60. kilometru dálnice D1 na Benešovsku zřítilo z mostu. Ve voze s ním byly i dvě děti, které do nemocnice přepravil vrtulník.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mezi sobotní oběti patří také čtyřiadvacetiletý mladík, kterého přejelo auto, když se ve Zlíně vracel z oslav mistrovského titulu místních hokejistů.

Smrtí dvou lidí skončila v pátek před Velikonocemi nehoda osobního auta mezi obcemi Hrobčice a Měrunice na Teplicku. Vůz v prudké zatáčce vylétl ze silnice do lesa a narazil do stromu. Dva lidé na místě zemřeli, třetí byl zraněn.

Za první čtyři měsíce letoška podle dosavadních statistik zemřelo na silnicích 150 lidí. Loni to bylo o čtyři více. Policejní čísla mohou ještě změnit dnešní havárie nebo úmrtí, která se prokážou až při vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám