Hlavní obsah

Výrobce pervitinu se schovával v posteli, vytáhla ho zásahovka

Právo, pko
Blansko

Celkem 11 lidí skončilo v rukou policistů při rozsáhlé razii proti výrobcům pervitinu v Blansku. Zásahová jednotka vpadla do čtyř bytů a jednoho rodinného domu, kde strážci zákona našli i muže, který měl už dávno nastoupit do vězení. Před policisty se marně snažil schovat v úložném prostoru postele. Tři ze zadržených už poslal soud do vazby.

Foto: Policie ČR

Policisté při domovních prohlídkách našli také marihuanu a léky k výrobě pervitinu.

Článek

„Ve dvou bytech policisté objevili dvě kompletní varny pervitinu. Kromě nich byly v bytech nalezeny ještě další věci ke kompletaci třetí varny. Čtvrtou varnu pachatelé trestné činnosti policii vydali dobrovolně. Tu totiž měli mimo objekty, kde se prováděly domovní prohlídky. V bytech byly ve větším množství uskladněny také blistry s anabolickými steroidy, vyrobený pervitin a také marihuana,“ konstatovala policejní mluvčí Iva Šebková.

Mimo nalezené drogy a léky policisté objevili i věci, které si skupina nakradla různě na Blanensku. Ke svým majitelům by se tak mohla dostat zpět například tři jízdní kola nebo bicí souprava.

Do vazby už soud poslal dva muže ve věku 26 a 28 let, kterým hrozí až 10 let vězení, společně s nimi skončila za mřížemi i 23letá žena, která může počítat až s pětiletým trestem.

„Muž, který se snažil policii obelstít a ukrýt se před ní, byl již dodán do výkonu trestu. Vyšetřování dále pokračuje, a je proto pravděpodobné, že budou sdělena obvinění i ostatním zadrženým,“ dodala Šebková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám