Hlavní obsah

Korupce ostravských úředníků se neprokázala, obžalovaní byli zproštěni

Právo, hon
Ostrava

Osvobozujícím rozsudkem skončilo v úterý u Okresního soudu v Ostravě projednávání případu údajné korupce na radnici městského obvodu Ostrava-Jih. Rozsudek zatím není pravomocný. Pokud státní zástupkyně podá odvolání, bude se případem znovu zabývat odvolací krajský soud.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Soud zprostil obžaloby oba úředníky radnice i majitele stavební firmy, který jim měl dát před pěti lety úplatek za ovlivnění stavební zakázky. „Nebylo prokázáno, že se skutek stal. Proto byli všichni tři obžalovaní zproštěni,“ uvedl soudce Alexandr Dadam.

Obžalovanými v kauze byli vedoucí odboru dopravy Radim Dostál a jeho podřízený Bohuslav Zdráhala, kteří měli podle obžaloby před pěti lety vzít úplatek od šéfa jedné ze stavebních firem Pavla Kozelského.

„Dva z obžalovaných jako zaměstnanci úřadu měli za úplatu slíbit ovlivnění veřejné zakázky. Soutěžiteli sdělili cenu, s jakou se má přihlásit do výběrového řízení s tím, že půjde o nejnižší nabídku. Ten pak výběrové řízení vyhrál a následně předal obžalovaným částku zhruba 150 tisíc korun,“ tvrdila v obžalobě státní zástupkyně Monika Obořilová. Předmětem zakázky byla oprava chodníků v ulicích Sámova a Mitušova.

Reklama

Výběr článků

Načítám