Hlavní obsah

Agresívní útočník zničehonic pořezal v centru Prahy dva lidi

– Praha

Pražští kriminalisté pátrají po nebezpečném útočníkovi, který v sobotu v centru města pořezal dvojici lidí. Napadl je bez varování a nic neukradl. Oběti musely vyhledat lékaře.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník pořezal v centru Prahy dva lidi Video: Policie ČR

 
Článek

Pachatel si vybral dvaašedesátiletého Itala a devětadvacetiletou Češku, kteří kolem 19.30 hod. procházeli Národní třídou. „Z ničeho nic k nim přiskočil a bezdůvodně na ně zaútočil ostrým předmětem, kterým oba pořezal v oblasti obličeje. Ženě způsobil několikacentimetrovou řeznou ránu na krku pod pravou čelistí a muži velmi hlubokou, osm centimetrů dlouhou řeznou ránu na tváři,“ popsal napadení mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Kamera zachytila útočníka na odchodu.

Útočník poté utekl Divadelní ulicí, aniž by dvojici cokoli ukradl. „Znamená to, že se jednání nedopustil z cílem poškozené okrást, oloupit nebo se jinak obohatit. K útoku také došlo bez jakéhokoli předchozího verbálního nebo fyzického konfliktu. Kriminalisté proto vnímají pachatele jako velice nebezpečného," uvedl policejní mluvčí.

Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po násilníkovi. Podle svědků se jedná o muže ve věku zhruba 35 až 45 let, vysokého asi 175 centimetrů. V době útoku měl na hlavě kšiltovku, tmavě modrou bundu s výrazně bílými pruhy na rukávech a hrudi a nesl modrou cestovní tašku.

„Jakékoliv informace k totožnosti pachatele nebo místu jeho pobytu mohou lidé kriminalistům předat prostřednictvím tísňové linky 158,“ sdělil mluvčí. Zopakoval ale, že útočník je nebezpečný, a proto by se jej lidé neměli v žádném případě pokoušet sami zadržet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám