Hlavní obsah

„Normálně cigoška,“ volal Janoušek ihned po nehodě kamarádce

Praha

Přehráváním odposlechů hovorů lobbisty Romana Janouška pokračoval v úterý odpoledne proces týkající se jeho dopravní nehody z března 2012. Z obsahu telefonátu, který Janoušek uskutečnil těsně po nehodě, vyplývá, že o srážce se ženou věděl.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Janoušek při soudním líčení.

Článek

„Normálně cigoška, couvání zezadu, do mě bouračka. Čtyři sta novinářů, osmnáct policejních vozů, to je hrozná prdel tady,“ volal Janoušek kamarádce po nehodě. Není tak pochyb, že o srážce se ženou věděl. Poté, co 51letou ženu v opilosti svým vozem srazil, od nehody ujel.

V den nehody Janoušek hovořil také se svým nejmenovaným známým: „Normálně jedu a kilometr před kruhákem to někdo zašlápne. Tak jsem do ní ťuknul. Vietnamka metr padesát, kopala mi do dveří a říkala, co všechno mi vyvede. Vona ti udělala dvojitej kotrmelec, trojitý salto, zlomila si ruku nohu za ušima a pod prdelí.“

Advokáti protestovali

Janouškovy telefonáty byly v době, kdy se nehoda udála, monitorovány v souvislosti s jiným šetřením. Jejich přehrání nabídla soudu státní zástupkyně Jana Kadeřábková.

Podle soudce Tomáše Kubovce to trestní řád umožňuje. Protestoval proti tomu advokát Janouška i advokát sražené ženy. Podle žalobkyně z nahrávek přímo ze dne nehody vyplývá i to, že Janoušek věděl, že mu sražená žena přelétla přes kapotu.

Z jiných zase vyplývá, jak připravoval verzi obhajoby o svém zranění hlavy, které mělo nehodě předcházet. „Obdržela jsem to nedlouho před dnešním hlavním líčením,“ vysvětlila státní zástupkyně, proč důkaz soudu nabídla až v úterý.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám