Hlavní obsah

Policie zadržela pět chovanců ostravského ústavu. Vyhrožovali vychovateli

Právo, hon
Ostrava

Pětici chovanců výchovného ústavu v Ostravě-Polance zadržela v neděli policie poté, co chlapci ve věku od 16 do 17 let napadli vychovatele. Vyhrožovali mu fyzickou újmou a jeden z nich po něm hodil nespecifikovaný předmět. V pondělí o tom informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Výchovný ústav v Polance nad Odrou je určen pro nejproblematičtější mládež, končí tam odsouzení mladiství.

Článek

Incident se odehrál hodinu před nedělním polednem. Skupina chovanců obstoupila osmatřicetiletého vychovatele a začala mu vyhrožovat. „Incidentem mělo gradovat jednání podezřelých v předchozích dnech,“ uvedla mluvčí bez bližších podrobností.

Naštěstí se vychovateli nic nestalo, agresivní chlapce zpacifikovali jeho kolegové, kteří zavolali policii. „Policisté po oznámení případu omezili na osobní svobodě celkem pět podezřelých osob, jde o mladistvé ve věku 16 a 17 let,“ dodala mluvčí s tím, že nyní probíhají výslechy zúčastněných osob a poté se rozhodne o případném dalším postupu.

Výchovný ústav v ostravské části Polanka nad Odrou se nachází na okraji osady zvané Janová. Je určen pro problematickou mládež a končí tam mimo jiné mladiství odsouzení za závažnou trestnou činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám