Hlavní obsah

Opilý nešika bez řidičáku naboural v Šumperku při parkování dvě auta

Právo, Miloslav Hradil
Šumperk

Dvě auta naboural v Šumperku v sobotu při parkování jedenadvacetiletý muž. Policisté pak zjistili, že je nejen pod vlivem alkoholu, ale navíc ani nevlastní řidičský průkaz. Právo o tom v neděli informovala krajská policejní mluvčí v Olomouci Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

K události podle ní došlo kolem třetí hodiny ráno. „Mladý muž parkoval Škodu Felicii na ulici Čajkovského v Šumperku. Nejprve narazil do Škody Octavie, potom i do fabie,“ uvedla mluvčí.

Na místo přivolaní policisté podle ní provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Naměřili mu 1,35 promile alkoholu, při následných dvou dechových zkouškách pak 1,47 a 1,49 promile alkoholu.

„Při šetření nehody policisté navíc zjistili, že mladý muž nevlastní řidičák pro žádnou skupinu motorových vozidel. Na místě mu další jízdu zakázali. Celková škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun,“ dodala Urbánková.

Mladík je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám