Hlavní obsah

Mladíka oslavujícího mistrovský titul přejel ve Zlíně zelený Opel Astra

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vozidlem, které v noci na sobotu přejelo ve Zlíně čtyřiadvacetiletého muže, byl Opel Astra v barvě zelené metalízy. Kriminalistům se to podařilo zjistit podle stop na místě. Právu to v neděli řekla krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Mladík se zřejmě vracel z oslavy mistrovského titulu, který získal v pátek výhrou nad brněnskou Kometou zdejší hokejový klub, a před nehodou ležel na silnici. Řidič z místa nehody ujel.

O tragédii, která se stala na ulici Vrchy v místní části Kudlov, dostali policisté hlášení v sobotu ve tři hodiny ráno. „Mladý muž bydlel poblíž. Podle všeho nebyl sražen. Lékař po ohledání těla předběžně konstatoval, že zřejmě ležel na zemi a auto ho přejelo,“ sdělila Macalíková.

Muž měl podle ní u sebe vstupenku na hokej. „Vracel se ze zlínské diskotéky, kam hodně lidí šlo oslavovat hokejový titul,“ podotkla mluvčí.

Kriminalisté, kteří případ vyšetřují, podle ní zatím neznají přesnou dobu, kdy mohlo k fatálnímu incidentu dojít. „Postupným vyšetřováním a vyhodnocováním stop na místě nehody, jsme však přišli na to, že značka osobního auta, které přejelo čtyřiadvacetiletého muže je Opel Astra, barvy zelená metalíza,“ konstatovala Macalíková.

Ve Zlínském kraji je podle ní evidováno několik set těchto vozů. „Přivítáme také jakékoliv svědecké výpovědi, které by pomohly případ objasnit. Přivítali bychom zejména svědectví těch, kteří viděli auto projíždět Kudlovem v sobotu v noci nebo znají majitele, který takové vozidlo má. Vůz je pochopitelně poničen,“ uvedla mluvčí s tím, že sám řidič by možná mohl zpytovat svědomí a přiznat se Policii ČR.

„Přesnou příčinu smrti mladého muže, který podle všeho ležel na silnici, určí soudní pitva, která se uskuteční v pondělí v olomoucké fakultní nemocnici,“ dodala Macalíková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám