Hlavní obsah

Opilý řidič při honičce naboural dvě policejní auta, policisté utrpěli otřes mozku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na dálnici D5 ve čtvrtek před půlnocí naboural řidič dodávky do dvou policejních vozů. Ujížděl hlídce, která ho chtěla zastavit, protože třiačtyřicetiletý cizinec nezaplatil na čerpací stanici. Řidič nadýchal dvě promile alkoholu. Řidič a tři policisté jsou lehce až středně těžce zraněni.

Řidič naboural dvě policejní autaVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala ve čtvrtek ve 23.45 na šestém kilometru u Rudné, kde je dálnice zúžena kvůli opravě. "Ujíždějící řidič v tomto místě prudce zabrzdil, aby se otočil do protisměru, protože v opravovaném úseku nejsou středová svodidla. Následkem toho do něj narazily policejní vozy," uvedl mluvčí policie Jakub Vinčálek.

Pirát podle dostupných informací ujížděl mužům zákona až z Plzně a ujel asi 70 kilometrů.

Záchranáři na místo vyslali tři sanitky a auto s lékařem. Policisté byli podle mluvčí záchranářů lehce až středně těžce zraněni, řidič dodávky lehce.

„Policisté utrpěli odřeniny, pohmožděniny a otřes mozku. Jak vážné je poškození mozku, budou lékaři zjišťovat. Jeden z policistů, který byl převezen do střešovické nemocnice, si na úraz vůbec nepamatoval. Zbývající dva byli převezeni do pražského Motola. Řidič dodávky byl převezen do nemocnice na Karlově náměstí,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Tereza Vojtová.

Dálnice byla ve směru na Rozvadov zhruba dvě hodiny uzavřená.

Reklama

Výběr článků

Načítám