Hlavní obsah

Vloupal se do obchodu, pořezal se a omdlel

Pec pod Sněžkou

Kuriózní případ vloupání zaznamenali ve středu ráno policisté z Pece pod Sněžkou. Do jedné z prodejen se vkradl podnapilý dvacetiletý mladík. Rozbil výlohu, o kterou se pořezal, a při pohledu na vlastní krev pak pár metrů od obchodu omdlel. Informoval o tom mluvčí královehradecké policie Udo Ertner.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Krvavé stopy nasvědčovaly tomu, že se zloděj při násilném vniknutí do objektu zranil a z místa již odešel. Muži zákona začali muže pronásledovat a po několika okamžicích našli nedaleko prodejny bezvládně ležícího muže,“ sdělil Ertner.

Policisté zraněného zloděje ošetřili a přivolali záchrannou službu. Před jejím příjezdem se muž stihl probrat. Byl agresivní a nadával.

„Muži zákona nezaváhali ani na okamžik, podezřelého vyzvali, aby zanechal svého protiprávního jednání, a po neuposlechnutí uvedené výzvy výtečníka zpacifikovali. V té době již zadržený skončil v trutnovské nemocnici, kde se podrobil lékařskému ošetření,“ řekl Ertner.

Po ošetření byl zloděj převezen na policejní oddělení, kde mu nezbývalo nic jiného, než se k trestnému činu doznat. Podle policistů mladík z Bohumína odcizil alkoholické a tabákové výrobky. Vlastník prodejny vyčíslil škodu na necelých 33 tisíc korun. Výtržníkovi hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám