Hlavní obsah

Zdrogovaný zloděj najížděl do policistů, dostal 4,5 roku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Auto jsem neukradl, jen jsem si ho vypůjčil a chtěl jsem ho následně vrátit zpátky. Ani jsem nenajížděl do policistů, jen jsem je neviděl. Tak se hájil muž, který v jedné z jihlavských firem ukradl auto a při ujíždění před strážci zákona do nich najížděl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Nejvyšší soud v Brně. Ilustrační foto

Článek

Navíc byl pod vlivem pervitinu. Justice ho za krádež a násilí proti úřední osobě potrestala 4,5 roku vězení. Trest mu v těchto dnech potvrdil Nejvyšší soud (NS).

Muž si v polovině ledna loňského roku dopřál svůj oblíbený pervitin a pak ukradl z areálu jedné z firem klíčky od služební fabie a odjel s ní. Když ho po chvíli u dálnice D 1 dojela a zastavila policejní hlídka, předstíral, že se vzdává.

Pak ale šlápl na plyn, prudce vycouval a otevřenými dveřmi narazil do policistky, kterou lehce zranil.

NS odmítl dovolání obviněného 

Do pronásledování se pak zapojil i policejní passat, který ujíždějícímu feťákovi přehradil cestu. Muž za volantem ukradeného auta ale nehodlal zastavit, a když uviděl policejní auto stojící přes cestu, vyrazil přímo proti němu a zrychloval. Policisté v passatu nakonec prudce couvli, čímž v poslední chvíli zabránili srážce.

Muž poté ještě několik kilometrů pokračoval ve zběsilé jízdě, nakonec ale havaroval. Ještě se pokoušel utéct po svých, policisté ho však dopadli.

„Soudy v případu nepochybily, dovolací námitky jsou v tomto ohledu zjevně neopodstatněné. NS proto dovolání obviněného odmítl,“ konstatovali soudci NS v čele s Věrou Kůrkovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám