Hlavní obsah

Dělníka ve výkopu zasypala zemina

Právo, Vladislav Podracký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANTIŠKOVY LÁZNĚ

Sesuv zeminy zavalil v pátek před polednem dělníka při výkopových pracích na okraji Františkových Lázních. Ve stísněnému prostoru se zdravotníkům podařilo muži alespoň nasadit kyslíkovou masku a zavést infuze. Poté byl pracně za pomoci bagru a hasičů z příkopu vyproštěn a převezen do nemocnice.

Článek

"Zatím nebyl vůbec čas na zjišťování nějakých podrobností," uvedla krátce po zásahu mluvčí chebských policistů Stanislava Hojdová. Podle ní však může policie vyloučit, že by šlo o zahraničního dělníka.

"V první řadě šlo o jeho záchranu, takže co bylo příčinou sesuvu zeminy a jaká je případná míra cizího zavinění, se v tuto chvíli teprve šetří," doplnila Hojdová.

Muž krátce před sesuvem pracoval ve výkopu poblíž místního autoservisu v hloubce zhruba dvou metrů. Zřícení nezajištěné jámy pak proběhlo velmi rychle. "Jenom jsem se otočil a už to bylo dole," popsal průběh neštěstí policistům řidič bagru, který na místě pracoval.

Zůstal v nemocnici

Po vyproštění měl zachráněný dělník viditelné problémy s dýcháním a s dolními končetinami. V současné chvíli je umístěn na anesteziologicko resuscitačním oddělení nemocnice v Chebu a bližší údaje o jeho zdravotním stavu doposud nebyly zveřejněny. Podle zdravotníků je však mimo nebezpečí života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám