Hlavní obsah

Zloději kradou jako straky. Z aut berou elektroniku, oblečení i záchranářský člun

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Lidé a zejména řidiči jsou nepoučitelní. Ve svých autech stále nechávají drahé věci na dosah zlodějů, kteří neváhají ani vteřinu, aby příležitost využili. Svědčí o tom případy z Prahy, kdy zloději z aut, většinou octavií, odcizili nejen běžné věci, ale i záchranářský člun a luxusní oblečení.

Krádež záchranného člunu z auta v podzemních garážíchVideo: Policie ČR

 
Článek

Nejstarší případ řeší policisté od loňského listopadu, kdy po rozbití zavazadlových dveří Škody Superbu v Roháčově ulici odcizila dvojice gumový nafukovací záchranný člun se signalizací v hodnotě 50 tisíc korun. Od konce března pak policisté řeší i krádež navigace v hodnotě 75 tisíc korun v Příběnické ulici. Prchající zloděje zaznamenaly kamery.

Foto: Policie ČR

Zloděj si odnáší záchranářský člun.

Další případ vloupání z octavie z poloviny března popsala mluvčí policie Jana Rösslerová.

„Majitel zaparkoval před rychlým občerstvením v Novopacké ulici a odešel do prodejny. Mezitím přijela dvojice mužů v šedé Škodě Octavii opatřené odcizenými registračními značkami. Spolujezdec z vozu odešel na nákup občerstvení a druhý čekal ve vozidle. Společně se pak vloupali do octavie, odkud odcizili navigaci, fotoaparát, diář a luxusní pero v celkové hodnotě téměř třináct tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Spolujezdec si nakoupil a pak vykradl autoVideo: Policie ČR

V podzemních garážích na Havlíčkově náměstí řádila 19. března rovněž dvojice zlodějů, kteří ze zaparkované octavie vzali tašku s osmi bílými luxusními košilemi v hodnotě asi 15 tisíc korun, celkově tak dvojice způsobila škodu asi 27 tisíc korun.

Podezřelí z vloupání do auta v podzemních garážích na Havlíčkově náměstíVideo: Policie ČR

Podle policie mají tito muži na svědomí také pokus o krádež věcí z vozidla Audi A6.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z vloupáni do auta v podzemních garážích

Policie k případům zajistila kamerové záznamy a prosí případné svědky nebo občany, kteří znají totožnost pachatelů, aby zavolali na linku 158.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z vloupáni do auta v Novopacké ulici

„Pražští policisté evidují od 1. ledna do 31. března letošního roku celkem 2884 případů vloupání do vozidel, z toho se jim podařilo objasnit prozatím 177 skutků. Za stejné období loňského roku policisté evidovali 3126 případů a během této krátké doby objasnili 79 trestných činů,“ konstatovala Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám