Hlavní obsah

Ze střemhlavého letu pilot nedokázal vymanévrovat, zachránil ho padák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kutná hora

Sportovní letadlo v pondělí havarovalo na Kutnohorsku. Pilotovi se podařilo za pomoci nouzového letounového padáku dostat stroj bezpečně na zem. Pilotovi ani jeho spolucestujícímu se naštěstí nic nestalo.

Foto: Policie ČR, ČTK

Na Kutnohorsku havarovalo sportovní dvoumístné letadlo.

Článek

Letoun značky Legend uvedl pilot do střemhlavého letu, ze kterého pak podle mluvčí nedokázal vymanévrovat. "Z bezpečnostních důvodů vypustil ve výšce 550 metrů nad zemí nouzový letounový padák. Za jeho pomoci letadlo přistálo na poli mezi obcemi Solopysky a Dobřeň," uvedla mluvčí policie Vendulka Marečková.

Foto: Policie ČR, ČTK

Pilot stačil použít nouzový padák

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Letoun po přistání dopadl na vrtuli v přední části a následně se překlopil na střechu. Dechová zkouška potvrdila, že pilot před letem nepožil alkohol.

"Na místo nehody byl přivolán technik-mechanik letiště Kolín a inspektor leteckého provozu Letecké amatérské asociace ČR, který si případ převzal a povede další vyšetřování pádu letadla," informovala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám