Hlavní obsah

Chci se zabít, psal neslyšící operačnímu. Pomohl vyjednavač

– Děčín
Právo, ape

Odradit od sebevraždy neslyšícího muže z Děčínska, se podařilo v noci na čtvrtek policejním vyjednavačům. Muž ve špatném psychickém stavu se prostřednictvím textové zprávy obrátil na linku pro neslyšící mimo jiné větami: „Já už nemůžu. Chci se zabít!“

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zpráva od muže dorazila krátce po třetí hodině ráno operačnímu důstojníkovi pražské policie, který obstarává linku pro neslyšící.

„Operátor kontaktoval policejního vyjednavače pražské policie, který si případ převzal a začal s neslyšícím komunikovat. Tato komunikace probíhala skrze textové zprávy a vyjednavač si jich s mužem, který si chtěl kvůli svízelné rodinné situaci sáhnout na vlastní život, vyměnil přibližně deset,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Policisté zjistili, že se muž ve špatném psychickém stavu nachází na Děčínsku a případ si následně převzali místní policisté. „V tu chvíli na případu začal spolupracovat i děčínský vyjednavač, který s hluchoněmým mužem navázal další komunikaci a pokračoval v ní až do ukončení pohotovosti,“ uvedla děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Mezi tím, co policisté zjišťovali o muži další údaje, ten se sám přihlásil v Rumburku na policii. Nabídnutou pomoc odmítl, následně byl ale předán do rukou lékařů.

Reklama

Výběr článků

Načítám