Hlavní obsah

Policie vyslýchala podezřelého z vražd taxikářů, nakonec ho propustila

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Policie v pátek dopoledne zveřejnila další podrobnosti k trojnásobné vraždě taxikářů v Praze. Detektivové díky bezpečnostní akci mezi taxikáři dostali během týdne poznatek ke konkrétnímu podezřelému. Po jeho výpovědi ho ale vyloučili jako vraha. Nyní proto opět upřesnili, kde se pohybovala auta mrtvých mužů z Uhříněvsi.

Foto: Novinky

Policisté a záchranáři na místě činu

Článek

Bezpečnostní akce proběhla v pondělí a v úterý v noci a během ní kriminalisté vyslechli stovku řidičů. Dostali poznatky ke konkrétnímu muži, ale neznali jeho totožnost. V pátek chtěli zveřejnit jeho identikit, než tak ale stačili udělat, jeho identitu se jim podařilo zjistit.

„Muž policistům zodpověděl klíčové otázky a ti ho v současné chvíli mohou vyloučit jako pachatele,“ informovala mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo nálezu dvou mrtvých taxikářů v Uhříněvsi. Archivní záběryVideo: Novinky

Díky zveřejnění fotografií aut zavražděných taxikářů policisté dostali mnoho poznatků o jejich pohybu.

Foto: Policie ČR

„Mladší z taxikářů odjel s posledním zjištěným zákazníkem svým renaultem z Ječné ulice v pátek v jednu hodinu a čtyřicet minut. Z tohoto důvodu žádají detektivové svědky, kteří se v tuto dobu pohybovali v Ječné ulici mezi Karlovým náměstím a I. P. Pavlova, aby se ozvali policii,“ uvedla Jeřábková.

Šedesátiletý taxikář byl svědky spatřen, jak projížděl ulicemi Rytířská a Husova ve čtvrtek ve 23.15. I v tomto případě kriminalisté uvítají další informace od svědků, kteří ho viděli, na linku 158.

Speciální tým kriminalistů 

Již v pátek ráno muži zákona oznámili, že sloučili případ z přelomu ledna a dvojnásobnou vraždu taxikářů z Uhříněvsi. Vyšetřuje je speciální tým policistů. [celá zpráva]

Zastřeleného 42letého taxikáře našli v sobotu 1. února na Vinohradech. Muž byl od čtvrtečního večera pohřešovaný. V autě byla mrtvola až do svého nalezení, za stěračem byl dokonce lístek s pokutou. Vražedná zbraň se na místě nenašla.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo činu na pražských VinohradechVideo: Novinky

Řidiči nalezení v Uhříněvsi byli zavražděni v noci na pátek minulý týden poté, co se pachatel nechal odvézt z centra města do Uhříněvsi. Těla ležela asi 90 metrů od sebe, muži byli podle policie zastřeleni. Kriminalisté následně našli také jejich auta na pražských Vinohradech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám