Hlavní obsah

Střelec z Krnova je na svobodě. Podle policie není nebezpečný

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Čtyřiačtyřicetiletý muž, který v noci na úterý střílel v Krnově na zaparkované automobily, je již na svobodě. Muž prý není nebezpečný, k trestné činnosti se v plném rozsahu doznal a nepanují ani obavy, že by mohl uprchnout. Státní zástupce proto ani nepodal soudu návrh na jeho vzetí do vazby.

Foto: Aleš Honus, Právo

Střelec v noci mířil na zaparkovaná auta

Článek

Muž byl obviněn z nedovoleného ozbrojování, výtržnictví, obecného ohrožení a poškozování cizí věci. Policie žádala, aby byl vzat do vazby kvůli obavám z útěku. Státní zástupce ale nakonec návrh k soudu nepodal.

„Policie navrhovala uvalení vazby pouze z jediného důvodu, a to kvůli obavám, že by mohl uprchnout. Tyto obavy ale nemáme, protože má trvalé bydliště, práci a nehrozí mu ani příliš vysoký trest,“ řekl okresní státní zástupce Libor Malý.

Dodal, že muži byly jeho zbraně zabaveny a jde jinak o bezproblémového člověka, takže ani policie nežádala vzetí do vazby kvůli obavám, že by mohl pokračovat v trestné činnosti.

Střelec pod vlivem těžké opilosti v noci na úterý poškodil střelbou sedm automobilů v ulici, kde bydlí. Než na místo dorazila přivolaná policie, šel spát. V ranních hodinách ho zadržela v jeho bytě zásahová jednotka. Motiv jeho činu policie nesdělila. Podle sousedů šlo o naprosto bezproblémového muže, který se sice před dvěma lety rozvedl a bydlel sám, nicméně nikdo s ním nikdy neměl špatnou zkušenost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám