Hlavní obsah

V Olomouci shořel sklad se stroji, škoda vyšplhala k miliónu

– Olomouc
Právo, Petr Marek

Sklad soukromé firmy shořel v noci na pátek v ulici Na Zákopě v Chválkovících, místní části Olomouce. Škoda podle předběžných odhadů přesáhne jeden milión korun. Příčina je v šetření. Nikdo nebyl zraněn.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár skladuVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Událost nám byla nahlášena v 23.55. V době příjezdu prvních jednotek byla přízemní budova skladu o rozměrech 35 krát 15 metrů zcela zachvácena plameny. Uvnitř skladu byly uskladněny stroje a zařízení k pracovní činnosti soukromé firmy, například stroje pro vrtání a demolici a výšková technika. Vedle hořícího objektu bylo uskladněno dřevo, které plameny také pohltily,“ informovala Právo v pátek krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči likvidovali požár skladu

Na místě byla podle ní zřízena kyvadlová doprava vody. Hasičům se v průběhu likvidačních prací podařilo uchránit sousední objekt. Na požárem zasaženém skladišti se zřítila střecha. Hasiči stále pokračují v likvidaci požáru.

„Spolupracujeme se Záchranným útvarem Hlučín, který na místo vyslal univerzální dokončovací stroj na rozebírání hromady dřeva, kterou dohašujeme. Jakmile požářiště dostatečně vychladne, bude pokračovat vyšetřování,“ řekla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám