Hlavní obsah

Autobus se Slováky havaroval ve Chřibech, zranilo se třináct cestujících a řidič kamiónu

Právo, Aleš Fuksa
Aktualizováno

Celkem čtrnáct osob se zranilo při vážné nehodě autobusu se slovenským kamiónem uprostřed Chřibů nedaleko Buchlovic na Uherskohradišťsku. V době děsivého nárazu převážel autobus pětačtyřicet cestujících.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda kamiónu s autobusemVideo: Novinky

 
Článek

Uprostřed jízdy vybuchla řidiči kamiónu přední levá pneumatika. Stalo se tak přesně ve chvíli, kdy se kamión téměř míjel s autobusem převážejícím cestující z Košic do Brna a Prahy.

„Nákladní vůz se po defektu dostal do protisměru a s uhýbajícím autobusem se střetl bočně. Autobusu se okamžitě roztříštila všechna okna. Mezi cestujícími bylo celkem třináct zraněných osob, z toho jedna vážně. Měla zlomenou ruku,“ řekl Právu policejní mluvčí Aleš Mergental.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

„Byla to obrovská rána, okamžitě byl všude dým, dostal se do celého autobusu. Ani jsem neviděl na cestu. Mezi lidmi byla po nehodě panika, nešly otevřít dveře. Ale nakonec jsme to zvládli. Bylo tam spousta řezných ran z roztříštěného skla,“ přiznal slovenský řidič autobusu.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Řidič kamiónu se podruhé narodil, s defektem se trefil do úzké lesní cesty.

O obrovském štěstí může hovořit řidič kamiónu, který vjel po defektu a srážce s autobusem nekontrolovatelně do lesního porostu. „Trefil naštěstí lesní cestu, skončil pouze se zlomenou nohou,“ uvedl jeden z policistů. Při vjezdu do lesa kamión zlomil i jeden ze vzrostlých dubů, než se zastavil o další strom asi třicet metrů od silnice.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Příčina nehody se vyšetřuje, je však pravděpodobné, že měl řidič na svém kamiónu sjeté pneumatiky.

K nehodě došlo ve čtvrtek krátce po šestnácté hodině. Policisté museli nejméně tři hodiny odklánět dopravu při hlavním tahu z Uherského Hradiště do Brna na vedlejší cesty. Autobus i kamión byly po nehodě nepojízdné. „Jejich vyprošťování mi potrvá možná až do rána,“ řekl Právu technik odtahového speciálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám