Hlavní obsah

Elektrický proud těžce popálil dalšího zloděje kovů

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Náhodní svědci zaslechli ve středu v podvečer zoufalé volání o pomoc, které se ozývalo z objektu trafostanice v areálu bývalého výrobního závodu Texlen v trutnovské části Libeč. Ukázalo se, že tam leží popálený dvaadvacetiletý muž, zasažený elektrickým výbojem. Přivolaní záchranáři ho ihned letecky transportovali do pražské nemocnice.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Záchrana popáleného muže z trafostanice v Trutnově

Článek

„Policisté zjistili, že muž vnikl násilím do horních pater objektu, ze kterých chtěl s největší pravděpodobností odcizit kovový materiál. Ke krádeži kvůli elektrickému výboji ale nedošlo,“ uvedl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Záchrana popáleného muže z trafostanice v Trutnově.

Záchrana zraněného přitom nebyla jednoduchá. „Po vstupu do objektu se hasiči museli násilně dostat do druhého nadzemního podlaží, které bylo zajištěno mříží. V dalším podlaží našli mladého muže. Byl při vědomí a s hasiči komunikoval. S ohledem na zdravotní stav popáleného muže hasiči zvolili nejrychlejší způsob transportu z budovy. Pomocí lezeckého vybavení spustili muže v nosítkách prostorem přístupového vnitřního žebříku,“ popsala postup záchranářů mluvčí Hasičského záchranného sboru Martina Žahourková.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Záchrana popáleného muže z trafostanice v Trutnově.

Policisté uvedený případ vyšetřují jako trestný čin krádeže, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

„V uvedené trafostanici došlo v posledních několika měsících již k druhému těžkému úrazu. V červnu loňského roku se při podobné činnosti zranil dnes již šestatřicetiletý muž, kterého při protiprávním jednání rovněž zasáhl elektrický proud. Uvedený byl po zásahu rovněž letecky transportován do nemocničního zařízení, odkud i přes veškerou snahu lékařů odešel s těžkými následky,“ připomněl Ertner.

Reklama

Výběr článků

Načítám