Hlavní obsah

Lupič na Zlínsku vyrazil na benzínku s pistolí a sekerou

Zlín

Ve středu brzy ráno přepadl ozbrojený lupič čerpací stanici v Ostrožské Nové Vsi na Zlínsku. Neznámý muž vstoupil ve chvíli, když obsluha benzínky doplňovala zboží. Z obavy o svůj život vydal zaměstnanec všechny peníze z pokladny, uvedla ve středu mluvčí zlínské policie Milena Šabatová.

Foto: Policie České republiky

Ozbrojený lupič vstupuje těsně po dvanácté hodině do benzínky na Zlínsku.

Článek

Bylo krátce po půlnoci a zaměstnanec čerpací stanice si odbýval poměrně klidnou pracovní směnu, při které se u něj zastavilo pár zákazníků. Měl dost času, a proto se rozhodl doplnit do regálů chybějící sortiment.

Při doplňování zboží se otevřely dveře a v místnosti zaznělo cvaknutí kohoutku pistole. Zaměstnanec se otočil a spatřil maskovaného muže, který na něj mířil pistolí. Přitom se zajistil tím, že zablokoval dveře sekyrou.

„Ten k němu přistoupil, postrčil ho k pokladně a řekl: 'Dělej, dej peníze!'. Poté položil na pult mikrotenový sáček a přitom neustále na zaměstnance mířil pistolí. Ze strachu o svůj život vydal lupiči všechny peníze z pokladny. Lupič vzal sáček se čtrnácti tisíci, u dveří vzal sekyrku a z benzínky odešel za budovu směrem k hlavní cestě,” sdělila Šabatová.

Neznámý lupič je zhruba třicet let starý a vysoký je mezi 175 a 180 cm. Na sobě měl oblečenou tmavou bundu s kapucí a světlomodré rifle. Hovořil česky se slovenským přízvukem.

Reklama

Výběr článků

Načítám